despre prietenie

M-am gândit mult despre ce să scriu, la ce subiect mă pricep și ce anume mi-ar plăcea să împărtășesc. Aștern astfel niște scurte rânduri despre prietenie.

Noi nu am copilărit în era iphone-urilor și a telefoanelor color cu cameră, dar au existat momente surprinse de aparate foto pe care le-am revăzut de curând. Am plâns de drag și bucurie.

The beginning

Am făcut grădinița în Progresu, cartierul în care locuiam eu, ele erau mai de la oraș, adică din Ivancea. Eu cu Cătălina am fost la doamna Aurelia și doamna Rodica, iar Cristina era la doamna Filica. Cristina zicea că ne cunoștea, dar eu cred că doar pe Cătălina. Nici nu puteai să nu o cunoști pe Cătălina. Ea era favorita tuturor educatoarelor și primea rolurile cele mai importante la serbări. Era cea mai frumoasă și mai talentată. Și fix așa a rămas.  E ușor să o recunoști, e centrul pozei, prințesa cu ochii de smarald. Și pe mine, Scufița umflățică și bosumflată.

WhatsApp Image 2017-12-24 at 16.03.45

Cu Cristina m-am cunoscut mai spre final că veneau mămăile noastre să ne ia de la grădiniță. Nu cred că aveam o părere despre ea. Eu aveam alți prieteni la grădiniță, gașca de la bloc.

Ne-am dus toate la școală la numărul 2, în Ivancea, la doamna învățătoare Iosifescu și așa a început aventura.

Noi luam premiul întâi la școală și aveam coronițe, eram deștepte și inventive, luam F.B. și era tragedie dacă doamna ne punea F mic sau B mic pentru că însemna că nu era chiar Foarte Bine. E greu de zis care dintre noi era mai deșteaptă sau mai ambițioasă, toate eram. Eu doar aveam scrisul cel mai frumos din clasă, așa zicea doamna învățătoare. Și bineînțeles calitățile vocale.

Mergeam în excursii cu clasa, pretext cu care reușeam să ne apropiem și mai tare.

excursia în care a venit și Cristina, ea nu prea participa că “avea rău de mașină”. Însă astfel, a reușit să obțină una dintre cele mai cool apariții ale tuturor timpurilor.

Nu știu când exact am decis noi că suntem prietene, cert e că s-a întâmplat, iar apoi totul a mers șnur, ca o aventură frumoasă din care nu ne vom opri niciodată.

Cele mai importante, au fost dintotdeauna, bineînțeles, petrecerile.

Pe vremea când râdeam cu gura deschisă și era acceptabil să ai o astfel de freză
WhatsApp Image 2017-12-24 at 19.00.40
și la ziua Cătălinei sau despre cum eu și Cristina eram la fel de înalte
cata despre mega house parties și ce e pe verso
pe vremea când sărbătoream cu torturi

 

sau când dansam cu bucurie
este de precizat și faptul că prietenele mele mereu au fost și bune gimnaste
dar și cele mai mari bețive
și erau la modă pozele pe canapea, cu fiecare invitat în parte
cati
doar că ele au fost mereu invitatele cele mai de seamă

Dar nu aveam mereu petreceri, aveam și altfel de preocupări.

la bis
Mergeam în excursii la biserici și Cristina devenea din ce în ce mai dezinvoltă în fața camerei
pe deal
mergeam pe dealuri verzi (dar eu de ce nu aveam șapcă?)
cu colegii
iar Cristina era trasă de codițe but she was calling people names
la inaltime
sau despre când cineva în poză nu era îmbrăcat corespunzător pentru biserică

ivancea
și mai ales despre vacanțe și timp liber  [în general, bara poate fi folosită în gimnastică, la bătut covoare, dar și pentru dezbateri zilnice în Ivancea]
Dar curând după, ne-a cam zburat copilăria din brațe și am terminat și școala secundară, unde, bineînțeles, am fost tot împreună. Nr. 2 – Ivancea și poate că locul unde a început totul. Am fost șefe de clasă, casiere, premiante, olimpice, președinte de cercuri geografice aberante, cartografe, îndrăgostite de aceiași băieți, dezdrăgostite, frumoase și minunate.

atâtea se pot spune despre această poză, însă vă las pe voi să admirați detaliile, inclusiv moda șosetelor albe și faptul că eu reușeam să merg pe tocuri
the end of an era and soon the beginning of another one – Banchetul

Am dat capacitatea și am luat note mari. Cătălina voia să meargă la clasa de filologie, G. Era tristețe mare, mare, mare, dar rugămințile noastre fierbinți au făcut ca porumbeii zburători să ne aducă decizia finală și anume faptul că merge cu noi la clasa de matematică-informatică, la A. Da, pentru că am intrat în aceeași clasă la liceu, toate. Cristina a fost “prima pe oraș”, era o mândrie mare. De mult, poate niciodată, nu mai dăduse numărul 2 o așa generație. Cristina a fost mereu cea deșteaptă oricum, să fim cinstiți.

Liceul a fost perioada cea mai grozavă a vieții mele. Mulți spun că facultatea, pentru mine a fost mereu liceul. Aici am cunoscut și alți prieteni și ne-am făcut gașcă. #myfriendsarebetterthanyours.

Deși se fac curând 10 ani de la terminarea liceului, am impresia că totul este foarte recent. Amintirile sunt încă vii, emoțiile sunt încă vii, dar surpriza revederii lor poate nu mai este la fel de mare.

Am continuat să fim geniale, pline de bucurie și generoase, deștepte și frumoase. Și am făcut multe în liceu, am luat decizii, ne-am îndrăgostit, iar de data aceasta ceva mai serios ca în generală, am suferit, ne-am certat, și încă cât ne-am certat, dar am și râs, am mers în My Club, am făcut revelioane împreună, ne-am serbat majoratele, am învățat mult, dar ne-am și distrat pe măsură. Am rămas împreună until the end.

absolvire

banchet.jpegnoi 3

Ne cunoaștem de la grădiniță și suntem prietene de 20 de ani.

Suntem “the fucking tripod”, trupa LCC, “grecoaicele” sau fetele care au speriat Vestul.

Am fost ani de-a rândul umăr drept și umăr strâng una pentru cealaltă și am făcut parte din evenimentele importante ale fiecăreia. Ne-am făcut mai bune una pe cealaltă și ne-am umflat burțile de râs la fiecare întâlnire.

Ele sunt echilibrul meu, inspirația mea, mândria mea și dovada că prietenia este cel mai frumos cadou din lume.

 

 

va urma…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: